Главна / Култура / У Дому културе “Грачаница” одиграна представа “Касица прасица”

У Дому културе “Грачаница” одиграна представа “Касица прасица”

“Касица прасица” је водљив по делу Ежина Лабиша који се и 150 година касније са истим узбуђењем игра на сценама широм света, зато и не чуди што је Народно позориште Приштина у свој репертоар уврстило ову представу које је премијерно изведена у Грачаници, бројна глумачка екипа извела је представу на велико одушевљење публике и са не подељеним задовољством самих глумаца, од ветерана до оних који су по први пут заиграли у овом позоришту.

– Прелеп је утисак, лагано смо одиграли, прелепо, лепршаво, хвала публици. Кад радите пробе немаш публику, не знаш шта си урадио, докле си дошао, немамо неку реакцију, немамо људе, сада је све другачије – рекао је глумац Бранко Бабовић

– Ми све до вечерас нисмо знали шта ће то публици да буде духовито, а негде на пробама нисмо ни размишљали о томе да правимо и намештамо те ситуације да ће се овде публика смејати, овде ће бити аплауз, задовољна јесам, обзиром да је ово комедија и водљива чини ми се да у трајању представе смо негде мало и дужи, склапали смо текст две недеље – рекла је глумица Јелена Орловић.

– Ово је најдивнији ансамбл у ком глумац може да заврши. То је таква једна породична атмосфера, почев од глумаца, преко сценографа, декоратера. Овде на Косову је дивно, људи су дивни и гостољубиви. Ово је искуство које ћу памтити цео живот – каже глумац Раде Маричић.

За режисерку Ксенију Крнајски утисци су позитивни уз очекивање да ће представа дуго бити на репертоару.

– Ја мислим да је ово једна од оних представа која ће имати све више и више публике. Верујем да ће бити посећена и на Косову и Метохији, и у Србији. Лабиш је један диван писац и публика га воли већ 150 година – каже режисерка Крнајски.

Поред маестралне глуме укупном утиску допринели су и костими за које је била задужена Селена Орг, за музику Владимир П етричевић, а за сценографију Горан Стојчетовић.

 

 

Check Also

Ховенијер: Прва санкција за Косово отказивање заједничких војних вежби, размишљамо о наредним потезима

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер рекао је да је отказивање учешћа Косова у вежби …