Главна / Вести / Србија / Четвородневна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље

Четвородневна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији читаве земље искључили су из саобраћаја 1.235 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 60 возача који су били под дејством психоактивних супстанци.

Акција је спроведена уз активно учешће полицијских службеника Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције и полицијских службеника саобраћајне полиције из подручних полицијских управа, а коришћено је 365 радарских уређаја за контролу брзине, 50 дрога тестова и више од 1.000 алкометара.

Чак 192 возача задржана су на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Такође, због прекорачења брзине санкционисано је 5.666 возача, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано 2.709, а због непрописног превожења деце 120 учесника у саобраћају.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду спроводити мере појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се директно угрожава безбедност саобраћаја.

Check Also

Петковић: Тадић је у своје време систематски радио на политичком уништењу сопствене земље

“Сваки искрени патриота и Србин коме је Србија у срцу, могао је да буде поносан …