Главна / Вести / Косово и Метохија / Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово онлајн да је његовом брањенику стигао позив да се у понедељак 3. априла јави у притворски центар на издржавање затворске казне, а да му претходно није уручена пресуда.

Влајић каже да то показује да је онима који су казнили Тодосијевића важније да он оде у затвор, него да се његова права поштују.

“Основно право је да добијете пресуду која треба да се изврши, па тек онда позив за одслужење казне. Он је пре седам дана добио позив за служење казне, а пресуду је добио тек данас”, рекао је Влајић.

Он је истакао да још нису исцрпљена сва правна средства за одбрану Тодосијевића, јер се она подносе тек по уручењу пресуде.

“Поднећемо захтев за заштиту законитости Врховном суду Косова који је већ једном прихватио такав наш захтев и очекујемо да се то деси и овог пута”, нагласио је Влајић.

Влајић подсећа да је Врховни суд је укинуо претходну пресуду Тодосијевићу и вратио процес на поновно суђење. Очекује да ће и овог пута, одлука виших судских инстанци бити истоветна јер, како је нагласио, за вербални деликт се не иде у затвор, пошто то не спада у категорију кривичних дела.

Судско веће Основног суда у Приштини осудило је Тодосијевића, у поновљеном поступку, на годину дана затвора због изјаве о Рачку, коју је суд оценио као подстрекивања мржње, раздора и нетрпељивости.

Извор: Косово онлине

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …