Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ и Република Српска организовали боравак деце са КиМ на Јахорини

Канцеларија за КиМ и Република Српска организовали боравак деце са КиМ на Јахорини

Канцеларија за Косово и Метохију је у сарадњи са партнерима из Републике Српске организовала седмодневни боравак на Јахорини за 40 деце из ОШ „Десанка Максимовић“, из Косовске Каменице.

На овај начин смо наставили позитивну праксу да нашим најмлађима сa Косова и Метохије, посебно деци која потичу из социјално угрожених породица, омогућимо бројна рекреативна путовања, уз спортско едукативне активности – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Деца на Јахорини бораве од 26. марта до 2. априла, а путовање се реализује у сарадњи са Економским факултетом-Општина Пале, уз подршку Уније студената, Студентског парламента Универзитета Источно Сарајево и Православним хуманитарним удружењем „Свети Сава“.

Током боравка на Олимпијској лепотици ђацима је обезбеђена школа скијања, а организоване су и друге едукативно-забавне активности.

Малишане је посетила помоћница директора Канцеларије за КиМ, Светлана Миладинов која је том приликом подсетила на сва путовања за децу са Космета која су до сада реализована.

– Ово је треће путовање ове године које организујемо за нашу децу са КиМ. Претходно је група од 50 ђака из северних општина боравила на Тари, а помогли смо и да 26 ученика из Ораховца борави на Копаонику. Само у последње две године, захваљујући подршци Канцеларије за КиМ, више од 2200 наше деце путовало је на море, планину и у разне спортско-рекреативне кампове. Неописив је осећај гледати њихову радост док се упознају са новим пределима и садржајима, посебно због тога што већина ове деце живи у специфичним, ограниченим условима које диктира живот на КиМ. Зато ћемо користити сваку прилику да им улепшамо и обогатимо одрастање, навела је Миладинов и захвалила домаћинима на лепој иницијативи – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …