Главна / Друштво / Одржана општинска смотра рецитатора у Грачаници

Одржана општинска смотра рецитатора у Грачаници

У организацији Kултурно просветне заједнице Kосова и Метохије у Грачаници је данас одржана општинска смотра рецитатора под називом “Песнице народа мог”. Ова манифестација има дугу традицију, а интересовање ученика ове године надмашило је очекивања организатора.

Ученици основних и средњих школа са територије општине Приштина данас су по 54.пут  одмерили своје умеће у казивању стихова.

Из године у годину интересовање за рецитал је све веће, што показује да се љубав према поезији, од најмлађих генерација, негује, исткли су организатори.

“Ми се радујемо бројем и добрим одзивом учесника, који годинама исказују добру вољу и намеру да се баве поезијом и то је потпуно супротно неким причама да поезија полако изумире. Ја мислим да она заправо још више учвршћује своје постојање  и све оно што је човек вековима испољавао и исказивао”, истакао је Ратко Поповић, секретар Културно просветне заједнице Косова и Метохије.

“Дуго година сам у овом такмичењу и веома ми је драго кад видим децу која су учествовала када су била први разред и сада када су већ средњошколци што показује да негују своје интересовање и љубав према поезији и казивању стихова”, казала је Марија Караџић, професорка српског језика и књижевности.

Такмичарски дух али и очекивања као и увек били су најизраженији код најмлађих учесника. Након општинског уследиће и окружно такмичење, а најбољи рецитатори  одмериће своје рецитаторско умеће на републичком такмичењу у Ваљеву.

 

 

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …