Главна / Вести / Косово и Метохија / На северу КиМ запаљена још три возила са РКС таблицама

На северу КиМ запаљена још три возила са РКС таблицама

У северном делу Косовске Митровице и Звечану током протекле ноћи запаљена су још три аутомобила регистрована на локалне РКС таблице чији су власници Срби, саопштила је дирекција полиције у Приштини.

У саопштењу полиције наводи се да су “непознате особе запалиле још три аутомобила која припадају оштећенима српске националности, од којих је један био паркиран у улици Краљ Милутина у Звечану, док су друга два возила запаљена у Северној Митровици у улици Иво Лола Рибар и улици Владе Четковић.

Директор косовске полиције за север Бесим Хоти рекао је за Радио Косовска Митровица да су полицијске јединице изашле на лице места, а да је случај окарактерисан као подметање пожара и изазивање опште опасности.

Ноћ раније два аутомобиле са РКС таблицама запаљена су у Зубином Потоку.

Како у првом, тако и у другом случају, након примања информација, на лице места су одмах изашле полицијске јединице које су ангажовале форензичаре, предузимајући све неопходне увиђајне радње, наводе из полиције.

У вези са предметом, обавештен је надлежни тужилац по чијем упутству су покренути случајеви “подметање пожара” ради даљег истражног поступка.

Извор: РТС, Радио Косовска Митровица

Check Also

Ноћ на северу КиМ протекла мирно, 12. дан протеста

На северу Косову и Метохији ноћ је протекла мирно, а испред општинских зграда у Зубином …