Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће се у потпуности применити оно што је договорено у Бриселу 2013. године, а то је формирање Заједнице српских општина.

“То ће бити политичка одлука руководства Косова, односно премијера, мада смо чули да је могуће да та одлука буде донета и без њега. Сећате се чувене изјаве ‘са или без Аљбина Куртија биће формирана ЗСО’. Ја сам по том питању оптимиста да ће тако и бити”, рекао је он за Т а н ј у г.

Ракић је истакао да америчка политика и дипломатија има велики утицај на одлуке приштинскх власти и Аљбина Куртија, и додао да је став Америке јасан, да ће косовска страна морати да испуни своје обавезе, а да је главна формирање ЗСО.

Куртијеве изјаве уочи нове рунде дијалога оценио је као боље заузимање позиције пред доношење одлуке која, на неки начин не одговара албанској страни, али ће морати да буде донета.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …