Главна / Политика / Вучић у посети Рашком округу

Вучић у посети Рашком округу

Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Нови Пазар одакле је започео посету Рашком округу.Вучић у Новом Пазару треба да озваничи почетак радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице у том граду.

Председника Србије су дочекали, између осталих, градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац и делегација Града, као и министарка здравља, Даница Грујичић, као и велики број грађана.
Пројекат ће бити реализован у две фазе. У првој биће грађена зграда Одељења за психијатрију и нови хирушки блок а постојећи ће бити реконструисан.

Вучић данас је у Новом Пазару озваничио почетак радова на реконструкцији Опште болнице у коју ће бити уложено 64 милиона евра, а која ће, како је рекао, прерасти у Клиничко болнички центар.

Како је рекао, биће уложено 44 милиона евра.

“Овде улажемо 44 милиона евра само у овај објекат, плус још најмање 20 милиона у опрему. Укупно 64 милиона,  да имате у виду, то је седам или осам милиона више него што је уложено у КБЦ Ниш”, рекао је председник.

Он је додао да ће ова  болница бити преименована у КБЦ и нагласио да ће добити дозволу за то пре отварања.

Вучић  је рекао да ће се број запослених у новопазарској болници повећати, самим тим што ће се повећати број постеља са 420 на више од 700.

Он је новинарима након обиласка Новог Пазара рекао да ће клиничко болнички центар у том граду имати 17.000 квадрата и да неко ту мора да ради, одржава и брине о пацијентима.

“Наравно да ће бити новозапослених. Морамо да имамо више научно истраживачких радника, доктора и свих запослених, али то мора да буде паметно урађено, по систематизацији, а не само да се запошљава на брзину да би неко добио радно место и после не ради ништа”, рекао је Вучић.

“Дошао сам да покажем нешто важније од свега тога, а то су резултати и оно шта ће неко моћи да остави када прође мандат”, истакао је Вучић.

Он је  Бошњацима и муслиманима честитао празник и  поручио “Рамазан шериф мубарек олсун”.

Председник је свима пожело мира и благостања да чувају своју веру и да буду своји на својим огрњиштима, а православним верницима пожелео срећан предстојеци Васкрс.

Додао је да је веома поносан када овде види заједно муфтију и игумана, јер “само у миру и поштовању, разумевању и прихватању тога као наше предности, можемо да напредујемо”.

Вучић је подсетио да је после много деценија асфалтиран пут до Сопоћана, и додао да ће бити уложино и у мотел и у сам манастир још 50 милиона.

Вучић је најавио и улагање у Алтун Алем џамију.

Више средстава за развојне пројекте

Вучић је рекао да ће се повећати  трансферна средства за Нови Пазар због пописа, али,и због свега осталог, иако, према његовим речима Нови Пазар добија четвороструко више пара него што даје држави кроз порезе”, рекао је Вучић.

Он је најавио и улагање у подизање спорта, али да то буду развојни пројекти и додао да разговарају са Војском да се нађе простор за модеран, европски стадион у Новом Пазару.

“Мислим да то људи у Новом Пазару заслужују. Људи из Сјенице тражили су школу са затвореним базеном и добили су је. Биће готова за три месеца”, навео је Вучић

Он је истакао да би њега највише обрадовало када би успео да доведе доброг инвеститора у Нови Пазар, како би се омогућило људима који одлазе на три месеца у Немачку, врате се па троше паре, па опет иду.

“Мене ће највише да обрадује ако нађемо капитално интензивну инвестицију, добру фабрику са пристојном платом, да можемо да запослимо део жена, али и мушкарце и тада Пазар расте. Некима ће то бити друга, некима прва плата, и ви сами бирате на шта ћете да потрошите паре”, рекао је Вучић.

Додао је да је посао руководства да подигне Пазар и Сјеницу и да је јако поносан што се, како је рекао, од 1945. па наовамо радило и изградило  много тога, али никада за 10 или 12 година као сада и да је поносан на то.

“Причали смо о ауто-путу и завршили смо идејни пројекат, имамо много проблема, али убрзаваћемо све према Дугој Пољани, близу Сјеници и Пазару. Урадили смо идејни пројекат за брзу магистралу Краљево-Матарушка бања-Богутовачка бања-Ушће-Рашка-Нови Пазар и идемо са брзом саобраћајницом са четири траке која Новом Пазару значи живот”, поручио је председник Србије.

Наводи да су сви били сумњичави и за Чачак-Београд, а да се сада види којом брзином се стиже од Чачка до Београда.

“Сутра отварамо Сурчин-Нови Београд да не морате да обилазите све до Угриноваца и Добановаца, него да скратите и одмах уђете у град. Када држава добро ради и има озбиљно и одговорно руководство онда можете да добијете новац и све што сте одавно заслужили”, истакао је Вучић.

“Данас сам као што сам недавно односио и мали лични прилог за Сопоћане ако ми муфтија дозоволи оставио бих и за Алтун Алем џамију. Важно је да председник једне земље покаже поштовање према свима који у земљи живе и да су сви једнаки”, рекао је Вучић.

Велика нервоза у свету, предстоји једно од најтежих пролећа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом рата у Украјини, да је ситуација у свету још много компликованија него што се то мисли, као и да предстоји једно од најтежих пролећа у политичком, али и војном смислу.

Вучић је тако одговорио на питање новинара у Новом Пазару да прокоментарише то што је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да Запад јача војну силу у Пољској, као и да планира инвазију на Белорусију, али и да би постављање нукларног оружја у Белорусији могло да заштити његову земљу.

“Ситуација је још много компликованија и види се да је свуда велика нервоза. Лукашенко је рекао неке ствари за које нисам сигуран да би били одушевљени ни у  Москви, а за ово друго нисам сигуран да су задовољни на Западу. Види се да се жури и Украјинцима и Русима. Погледајте изјаву председника Кине Сија, који је уз Бајдена можда најмоћнији човек на свету, у којој каже да његова земља мора да буде припремљена за рат. Када све то сложите онда вам је јасно да нам предстоји једно од најтежиих пролећа не само у политичком већ и војничком смислу”, рекао је Вучић.

Истакао је да би у тој ситауцији Србија требало себе да гледа и чува, додатном бригом о грађанима, чувањем мира, разговором са људима и додатним  улаганајима и растом БДП.

“Да то покушамо, да то буде наш одговор”, поручио је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Вучевић: СНС ће наставити са истом политиком, нема говора о прелазној влади

Гледаћемо да Српска напредна странка настави да ради у истом ритму, а свакако ће наставити …