Главна / Вести / Косово и Метохија / Фондација “Дајана Пауновић” обезбедила једнодневну екскурзију за децу из општине Лепосавић

Фондација “Дајана Пауновић” обезбедила једнодневну екскурзију за децу из општине Лепосавић

Ученици Пољопривредне школе са домом ученика из Лешка, заједно са директором и професорима, у оквиру једнодневне екскурзије посетили су Врњачку Бању, коју је обезбедила фондација “Дајане Пауновић”.

Ученици су током посете Врњачкој Бањи, имали прилике да посете институције и организације значајне за њихово образовање, а домаћини су обезбедили леп дочек за све госте, али и поклоне, за потребе школе и унапређење образовања у Пољопривредној школи.

Директорица Фондације “Дајана Пауновић”, истакла је да ће Фондација на чијем је челу увек подржавати овакве активности у циљу развоја младих, важном за њихово одрастање, образовање као и свакодневни живот.

“Ми заиста желимо да младима поготову са Косова и Метохије помогнемо у свим сферама живота. Јасно нам је да се њихова свакодневница разликује од свакодневнице њохових вршњака овде у Србији али чинимо и чинићемо све да им олакшамо и образовање и одрастање”, казала је Дајана Пауновић.

“Велику захвалност дугујемо фондацији Дајане Пауновић и њеним сарадницима који су препознали квалитет и рад наше школе и ученицима приредили екскурзију, едукативног карактера”, рекла је професорица Марија Милановић.

“Захваљујуци фондацији Дајане Пауновић и добрим домаћинима из Врњачке Бање, сарадницима из министарства пољопривреде и ветеринарског факултета, деци су данас обезбеђене бројне активности и поклони, што деци заиста пуно значи а о томе најбоље говори срећа и осмеси на њиховим лицима”, додала је Марија.

“Фондација Дајане Пауновић је кроз бројне активности свакодневно присутна на Косову и Метохији и интезивно ради на побољшању живота људи, пре свега наће деце и надам се да ћемо у будућем периоду имати могућности да заједничким деловањем обухватимо још деце из наше општине али и шире”, истакла је Марија.

Пољопривредна школа Приштина-Лешак ученицима нуди савремена наставна средства, повезивање теорије и праксе, тимски и индивидуални приступ у настави, стручне посете, екскурзије, бесплатан превоз за све ученике са територије општине Лепосавић и Рашка, за ученике из осталих општина обезбеђен смештај.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …