Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић и Стојановић о плановима за будућност општине

Јевтић и Стојановић о плановима за будућност општине

DSC_0023Расподела преосталих станова у општини Грачаница саграђених од стране приштинског Министарства за заједнице и повратак, сарадња у области економије, реализација одређених инфраструктурних пројеката као и решавање питања контејнерских насеља у Грачаници биле су неке од тема данашњег састанка министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и градоначелника Грачанице Бранимира Стојановића. „Данас смо на састанку констатовали да постоје области у којима можемо заједнички да делујемо у циљу решавања проблема грађана Грачанице. Састанак је био више него конструктиван и у наредном периоду нашу сарадњу и активности дефинисаћемо кроз споразуме и конкретне пројекте на терену“, рекао је градоначелник Стојановић. „Када је реч о престалим становима који треба да се расподеле корисницима договорили смо се да отворимо још један период жалбеног поступка и на тај начин осигурамо да станове добију они који их и највише према критеријумима заслужују“ рекао је Јевтић. На састаку Јевтића и Стојановића је било је речи и о контејнерским насељима и активностима у циљу њиховог коначног затварања као и пројектима који се тичу стабилизације заједница у економском смислу.

Јевтић је посебно истакао важност резервисаних места у Скупштини Косова за припаднике, како је рекао невећинских заједница, о чему је било речи и на састанку са Стојановићем који се, као је саопштено нашој редакцији, сложио да су резервисана места од суштинске важности за што квалитетнију заштиту интереса Срба и осталих мањина на Косову.

DSC_0105Стојановић је присутне обавестио и о иницијативи коју је покренуо о изградњи спомен плоче у Ливадицама на месту на коме су погинули путници „Ниш Експреса“ у нападу на аутобус пре 13. година у коме је погинуло 12 и повређено 43 расељених Срба, који су путовали у Грачаницу на Задушнице.

Након састанка у општини, Јевтић и Стојановић посетили су у Ромској Махали породицу Куртеши чија је кућа недавно изгорела. Министар Јевтић је овом приликом донео и помоћ овој породици  у виду прехамбеног пакета а најмлађим члановима породице поклоне у виду играчака и слаткиша. Јевтић и Стојановић су обећали породици Куртеши помоћ како би завршили започету кућу и на тај начин решили стамбено питање након пожара који их је задесио.

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …