Главна / Вести / Косово и Метохија / Одлука о продужењу притвора Оливеру Ивановићу данас

Одлука о продужењу притвора Оливеру Ивановићу данас

oliver_ivanovicТужилац Еулекса затражио је да буде продужен притвор лидеру Граданске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу, а одлука о евентуалном продужењу притвора мора бити донета до вечерас у поноћ.

Ивановићев адвокат Небојша Влајиц изјавио је да не постоје разлози за продужење притвора Ивановићу. Иначе Влада Србије је понудила гаранције да ће Ивановић и још неколицина притворених Срба у сваком моменту бити доступни правосуђу на Косову уколико им се дозволи одбрана са слободе.

Шеф Еулекса Бернд Борхарт је казао да ће ове гаранције разматрати судије приликом одлучивања о притвору осумњиченим.
Одлука о евентуалном продужењу притвора мора бити донета у току дана јер данас истиче 30 дана притвора који је Ивановицу првобитно одреден.

Саветник премијера Србије Тома Фила, потврдио је да ће наредних дана отпутовати у Косовску Митровицу, да би помогао Оливеру Ивановићу који се већ месец дана налази у притвору, као и његовој породици.

Фила, познати адвокат, рекао је за “Наше новине” да ће отићи у Косовску Митровицу, без обзира на одлуку тужиластва Еулекса да ли ће Ивановићу продужити притвор.
“Сигурно је да ћу у наредних неколико дана отићи да обиђем породицу Ивановића, да им барем пружим моралну подршку и својим правним саветима помогнем колико могу”, рекао је Фила.

Фила је за “Наше новине” истакао и да је власт у Београду учинила све што је било у њеној моћи да би помогла лидеру Грађанске иницијативе СДП.
“Београд је урадио са своје стране све што је могао, почев од тога да је дао гаранције за пуштање Ивановића и осталих притворених Срба на слободу. Премијер Србије Ивица Дачић је о случају Оливера Ивановића разговарао и у Бриселу и у Њујорку, као и председник Србије Томислав НИколић. Нажалост, мало тога је у нашим рукама и остаје нам само да се надамо да ће правда и
право бити задовољени”, нагласио је Фила.

Он је додао и да подршка коју ће пружити Ивановићу и његовој породици не значи да преузима тај случај.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …