Главна / Вести / Косово и Метохија / ЦИК потврдила победу Ракића на изборима у КМ

ЦИК потврдила победу Ракића на изборима у КМ

goran_rakicНа основу коначних резултата које је данас саопштила косовска Централна изборна комисија (ЦИК) кандидат Грађанске иницијативе “Српска” Горан Ракић победио је на изборима за градоначелника северне Косовске Митровице са 2.778 гласова или 52,48 одсто освојених гласова, изјавио је члан ЦИК-а Ненад Рикало.

Рикало је у изјави Тањугу рекао да је у току период од 24 сата у оквиру кога учесници недељних избора за градоначелника Северне Митровице могу да поднесу жалбе на изборни процес због евентуалних неправилности и да тај рок истиче сутра после подне.
“Ако не буде никаквих жалби данашњи коначни резултати ће бити и потврђени а Ракић већ следеће недеље може да преузме градоначелничку функцију”, додао је Рикало.

На недељним изборима за градоначелника Северне Митровице учествовали су још Оливер Ивановић (Г.И. СДП), Фљорент Аземи (ДПК) и Муса Мифтари (ЛДК).

Победом на изборима Ракића Грађанска иницијатива “Српска” која је имала подршку Владе Србије победила је у девет од десет косовских општина са српском већином.

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …