Главна / Култура / Бранкица Костић – гост емисије Једно пријатно поподне

Бранкица Костић – гост емисије Једно пријатно поподне

DSCN8426У јучерашњем издању емисије Једно пријатно поподне, која се на таласима Радио Грачанице, емитује средом у 13 часова, гост је била Бранкица Костић, директорица Градске библиотеке у Грачаници. Бранкица је ове среде била коментатор и аналитичар дневних догађаја, односно тема, које смо одабрали за њу. У нешто већој мери теме су биле књиге, књижевност и просвета, али коментарисали смо, и ове среде, предизборна обећања политичара, као и кампању супруге председника Томислава Николића, посвећену мајкама и женама, коју по њеним речима треба подржати.

DSCN8435Када су у питању награде за књижевна дела, Бранкица сматра да последњу реч, ипак треба препустити компетентним критичарима, да је конкурс Самиздата и Комерцијалне банке за младе таленте у књижевности, добра могућност за припаднике млађе генерације, као и да у оквиру реформе школства свакако више бољих услова за учење треба пружити ученицима.

 

DSCN8440Са Бранкицом Костић, разговарали смо и о једној од оних тема, о којима се пуно прича и коментарише, али мало јавно каже – Српска православна црква и ценовник услуга, као и Велики ускршњи пост. Све у свему, провели смо једно пријатно поподне са Бранкицом Костић, а део из емисије моћи ћете да послушате у репризи, данас у 17 часова на нашем радију, као и на нашем сајту.

DSCN8423

Check Also

На КиМ мирно, полиција код зграда општина у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звачану

На северу Косова и Метохије ситуација је мирна, али и даље врло напета.  У све …