Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић почасни грађанин Лепосавића

Вучић почасни грађанин Лепосавића

aleksandar-vucicПрвом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу данас је у Лепосавићу уручена плакета почасног грађанина овог града због заслуга за опстанак и останак Срба на КиМ

Истакавши да му је припала велика част да уручи признање Вучићу, Јаблановић је истакао да је он најзаслужнији што је Србија и даље целовита, што КиМ неће бити одвојено од матице. “Предајем кључ јужне српске покрајине са грбом Србије првом потпредседнику Владе Србије, јер само Вучић и његов тим могу тим кључем да отерају све непријатеље из Србије, да би Србија остала целовита”, рекао је Јаблановић.

Представници Лепосавића су одлуку да Вучић буде почасни грађанин донели прошле године.

Пред великим бројем грађана Вучић на митингу у Лепосавићу је рекао да зна да су Срби на Косову забринути, да им није много стало до митинга и политичких окупљања, да размишљају о будућности и будућности своје деце, што је, како је подвукао, много важније од поклича, изборних листа и изборних резултата.

Александар Вучић поручио је данас Србима на Косову и Метохји да им гарантује безбедност и опстанак

“Мораћемо много тога код себе да поправимо, али немојте да бринете, гарантујем да нико неће угрозити вас и вашу децу, ваш опстанак на Косову и Метохији, и то не говорим само вама на северу Косова, већ и Србима у Прилужју, Племетини, Гораждевцу, Хочи, од Грачанице до Косовског Поморавља. У сваком месту на Косову и Метохији ће Срби опстати и бити безбедни”, рекао је Вучић.

http://www.youtube.com/watch?v=Sma3Fb63gss&feature=youtu.be

“Свашта су радили и радиће. Хапшење наших људи после 12 или 15 година за наводне злочине, као да пре тога нису могли да знају да је нечега било, а очигледно није било, показује да се неко плаши српске снаге и јединства. Наш одговор мора да буде храбар и мудар”, поручио је Вучић додајући да је у Бриселу више пута изговорио тешку и непристојну реч, али да је увек знао колико је важно да се паметно и мудро остварују циљеви за наше људе, те да је то важније од хвалисања и празног јуначења.

Резултат за наш народ такав је да увек можете да кажете да је КиМ део Србије, да на КиМ безбедно живе Срби и да ће се Србија старати да има радних места на Косову како би Срби живели боље из дана у дан, рекао је Вучић, подсетивши да су доношене многе тешке одлуке, али да је то паметније од оних који су говорили да ништа не треба да се ради, да треба да се изолујемо од света.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …