Главна / Вести / Косово и Метохија / Костић: ЗСО после парламентарних избора

Костић: ЗСО после парламентарних избора

Vladeta KosticЛидер Грађанске иницијативе “Српска” Владета Костић оценио је да Заједница српских општина не може бити формирана док се не заврше парламентарни избори у Србији.

“Мислим да је тако боље, јер ћемо тада имати владе и у Приштини и у Београду и скупштине са пуним капацитетима и мандатима, ” рекао је он напомињухци да косовска влада нема већину у парламенту а самим тиим ни политичку снагу да спроводи Бриселски споразум, преноси приштински лист “Трибуна”.
Костић је, како преноси лист, у интервјуу Радију Слободна Европа рекао да се ГИ “Српска” на локалним изборима бавила локалним темама и проблемима обичних људи, а не високом политиком.

“На такав начин смо победили у девет опстина. Српска је тиме доказала да постоји могуцност да се реализује један општи консензус међу Србима у српској заједници на Косову.

Он каже да ГИ “Српска” спремно чека изборе за косовску скупштину.

“Да ли цемо уцествовати у формату грађанске иницијативе или ћемо регистровати партију о томе ћемо донети одлуку у наредном периоду”, казао је Костиц.

Екстремни елементи међу Србима и Албанцима представљају проблем, напоменуо је он.

“Грађанска Иницијатива Срспка имала је противнике управо у оним ултра- десницарским политичким партијама које окупљају Србе. Али зелим да подсетим да су против “Српске” биле и ултра-десницарске снаге унутар Косова, односно политичке партије које окупљају Албанце на Косову”, закљуцио је Костић.

 

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …