Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Казнити оне који су запалили српску заставу

Канцеларија за КиМ: Казнити оне који су запалили српску заставу

paljenje srpske zastaveКанцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује паљење заставе Републике Србије, данас у Косовској Митровици, пред почетак фудбалске утакмице репрезентација Приштине и Хаитија. Тражимо од надлежних органа и од ЕУЛЕКС-а да се починиоци што пре пронађу и казне, наводи се у саопштењу достављеном нашој редакцији.
Како се паљење државне заставе свуда у цивилизованом свету третира као кривично дело, Канцеларија за Косово и Метохију захтева хитну реакцију надлежних и да они коју су запалили српску заставу, за то одговарају.
“Изненађени смо што се до сада није огласила ни званична Приштина, нити било ко из међународне заједнице и међународних спортских организација, на првом месту очекујемо реакцију ФИФЕ”, истичу у Канцеларији за КиМ.

ПРОВОКАЦИЈА СРБА ПРЕКО ИБРА

Фудбалска репрезентација Косова одиграла је у Косовској Митровици прву званичну међународну утакмицу против Хаитија, а увертиру за овај меч направили су навијачи непризнатог Косова, преносе агенције.

Навијачи косовске фудбалске селекције запалили су заставу Србије пред данашњу пријатељску утакмицу против Хаитија у Косовској Митровици. Они су се окупили на обали Ибра која делу српски од албанског дела Митровице и запалили заставу како би провоцирали Србе.
Косовска селекција одиграла је против Хаитија без голова 0:0 у првој званичној пријатељској утакмици откако је Међународна фудбалска федерација (ФИФА) у јануару одобрила наступ, али без истицања националних симбола и интонирања химне.
Одлука ФИФА је привремена, а коначна одлука требало би да буде донета средином марта на седници Извршног комитета светске “куће фудбала”.
На састанку у Цириху средином јануара са председником ФИФА Сепом Блатером председници Фудбалског савеза Србије и косовског савеза, Томислав Караџић и Фадиљ Вокри, договорили су се да косовске репрезентације или клубови до даљег не могу да играју утакмице против екипа из земаља бивше Југославије.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …