Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Пелевићу није дозвољен улазак на КиМ

Вулин: Пелевићу није дозвољен улазак на КиМ

vulinМинистар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да је народном посланику Републике Србије Бориславу Пелевићу данас забрањено да пређе административну линију између централне Србије и Косова и Метохије и да је заустављен на прелазу Јариње на северу Косова.
Према Вулиновим речима, образложење за то је да Пелевић није поднео захтев за улазак на територију КиМ
“Образложење које му је издала косовска погранична полиција која иначе то не би ни смела ни могла да ради, јесте да није поднео захтев за улазак на територију КиМ”, рекао је Вулин.

Он је навео да оно што је договорено у Бриселу не може бити мењано ни у Приштини ни на Јарињу.
“Договор је више него јасан – захтев за улазак на КиМ морају да подносе и да траже дозволу искључио највиши државни функционери, од председника Републике до чланова Владе. Народни посланик је што се тиче овог споразума само грађанин, ништа више”, објаснио је Вулин.

Борислав Пелевић започео је штрајк глађу и жеђу на административном прелазу Јариње јер га косовске власти нису пустиле да уђе на Косово и Метохију.
Делегацији “Патриотског фронта”, која је имала предизборне активности у Косовској Митровици, јутрос око 10 часова забрањен је прелазак преко административног прелаза Јариње, наводи се у саопштењу.

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …