Главна / Радио / Емисије / Ратко Поповић – гост емисије Једно пријатно поподне

Ратко Поповић – гост емисије Једно пријатно поподне

DSCN8591У јучерашњем издању емисије Једно пријатно поподне, која се средом у 13 часова емитује на програму Радио Грачанице, гост је био косовско-метохијски књижевник Ратко Поповић, секретар Културно просветне заједнице Косова и Метохије. Ове недеље, господин Ратко Поповић био је коментатор и аналитичар дневних актуелности, а по концепту емисије, одабрали смо и неке од тема, које се односе на занимање и рад нашег саговорника. Коментарисали смо са господином Поповићем, колико су се деца данас, захваљујући компјутеру удаљила од књига и колико родитељи томе доприносе. Говорили смо о посту и о томе, шта би требало да је садржина поста, а да он не буде само помодарство. Када су у питању жене и прослављање Дана жена – констатовали смо да се овај празник у највећој мери слави управо у нашим крајевима, међутим, по мишљењу нашег саговорника, од некадашње пажње пружане женама на тај дан, данас се овај празник претворио у ресторанске лумперајке.

DSCN8601

 

 

 

 

Изборна кампања је у току, па је и то била једна од неизоставних тема у овом издању. Као и сви претходни гости, Ратко Поповић не види у кампањи ништа друго, осим обећања, на која смо навикли и која се, по обичају не испуњавају.

DSCN8602Ратко Поповић изнео нам је и податак да ове године КПЗ није учествовала у подношењу пројеката, када је у питању издаваштво, али се нада неким бољим временима.

Све у свему, провели смо једно пријатно поподне са Ратком Поповићем, а део из емисије моћи ћете да послушате у репризи, данас у 17 часова на нашем радију.

DSCN8605

Check Also

Промоција збирке песама “Сутерен” Мата Уљаревића

Певање и поетика Мата Уљаревића се првом књигом остварила, што је са једне стране јако …