Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Држава ће помоћи Ивановићу

Вулин: Држава ће помоћи Ивановићу

vulinМинистар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да је лидер Грађанске иницијативе “СДП” Оливер Ивановић мирнији од када је премештен из приштинске притворске јединице у притвор у Косовској Митровици и да ће држава Србија дати све од себе да му помогне.

Вулин је рекао да Ивановић не може бити добро после седам дана штрајка глађу, али да је сада мирнији и да може да се шета по затворском кругу.
“Понекад неке мале ствари тако много значе – само шетате по кругу и нико неће да вас убије”, рекао је Вулин и додао да Ивановића породица редовно посећује.

Он је рекао и да ће Србија обезбедити правну помоћ Ивановићу, водити рачуна о његовом здрављу, обезбедити му најбоље лекаре, вршити притисак на међународну заједницу, дати писане гаранције за њега…

Ивановић је ухапшен 27. јануара због сумње да је учествовао у злочинима почињеним током 1999. и 2000.године, укључујући тешко убиство.

Он је један од Срба притворених на Косову за које је Влада Србије дала гаранције да ће у случају да му се дозволи одбрана са слободе бити у сваком тренутку доступан правосуђу.

Ипак, њему је након истека једномесечног притвор продужен за још два месеца.

Ивановић је 4. марта ступио у штрајк гладу захтевајући да буде премештен из притвора у Приштини у Косовску Митровицу.
Он је јуче премештен из приштинске притворске јединице у притвор у Косовској Митровици.

Извор: Танјуг

Check Also

Манифестација “Дани јоргована” у недељу у Брњаку

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток, Дом културе Стари Колашин  организује традиционалну …