Главна / Православље / Емисија о Православљу – гост Архимандрит Сава Дечанац

Емисија о Православљу – гост Архимандрит Сава Дечанац

otac_sava_janjicСваке недеље са почетком у 12 часова на таласима Радио Грачанице емитује се емисија о Православљу у организацији Епархије рашко-призренске и Радио Грачанице. Данас је емитована трећа емисија овог циклуса. Гост радија на тему „покајање и исповест“, био је Високопреподобни Архимандрит Сава игуман Царске Лавре Високих Дечана.

„Покајање је на самом почетку духовног живота свих нас, покајање је суштина проповеди оваплоћеног сина Божијег Исуса Христа, покајање је пут ка спасењу. Сама реч покајање значи промену ума и промену начина размишљања. Покајање је, заправо, повратак себи и Богу“, рекао је архимандрит Сава Јањић.

Говорећи о исповести он је нагласио, да је исповест увек била на известан начин везана за повратак у заједницу.

„ Питање да ли ће Бог нама опростити наше грехе није питање за Бога који нас воли, као што није ни питање да ли ће родитељ опростити свом детету али је питање да ли ћемо ми бити у стању да примимо божију љубав, јер човек који живи у греху затвори своје срце и онда божија љубав не може да уђе у то срце“, рекао је у беседи игуман манастира Високи Дечани.

Емисију можете послушати на сајту Епархије рашко-призренске СПЦ

Check Also

Васкршња честитка председника Одбора за помоћ КиМ

Председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов упутио је ускршњу честитку епископу рашко-призренском и косовско-метохијском …