Главна / Вести / Косово и Метохија / К. Митровица, адвокат приведен због утицаја на сведоке?

К. Митровица, адвокат приведен због утицаја на сведоке?

EULEKSKMУ јутрошњој акцији Еулекса у северном делу Митровице приведен је адвокат Дејан А. Васић, потврдила је Тањугу његова супруга Јелена Васић и навела да је он, према њеним сазнањима, приведен због наводног утицаја на сведоке. Поред Васића, како Тањуг сазнаје, приведен је још један адвокат са севера Косова, косовски Албанац Ф.К.

“За сада немамо никакву информацију шта се догађа са мојом супругом, да ли му је одређен притвор или ће у току дана бити пуштен”, рекла је Васићева.

Она је прецизирала да су припадници Еулекса телефоном рано јутрос звали њеног супруга, да је он потом отишао до своје канцеларије које се налази у Митровици и да је том приликом приведен. Према њеним речима, Еулекс је привео Васића око 1:20, том приликом извршен је претрес његове канцеларије и аутомобила и заплењен му је рачунар.

Дејан А. Васић, породичан човек и отац четворо деце, један је од најпознатијих адвоката на северу Косова.

Васић брани Жарка Веселиновића, оптуженог за покушај убиства двојице специјалаца косовске полицијске јединице РОСУ. Веселиновићу је недавно, после гаранције Владе Србије, притвор замењен кућним притвором. Васић је прошле године бранио оптужене за инциденте приликом нелегалног заузимања суда, 2008. године у северној Косовској Митровици.

Бранио је и Лазу Лазића из Штрпца који се терети за “удруживање против уставних аката” Косова. Васић је био и адвокат пензионисаног пуковника Министарства унутрашњих послова Србије Драгољуба Делибашића, коме се на терет стављају тешка кривична дела 1999. и 2000. године у Косовској Митровици, повезана с предметом ухапшеног лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића “Србија-демократија-правда”.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је јутрос Тањугу да Еулекс тренутно интервјуише двоје осумњичених и да је Оперативна група за Митровицу синоћ спровела операцију претреса у Северној Митровици.

Више детаља о овом случају требало би да буде познато током дана, речено је у Еулексу.

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …