Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Наредне теме преговора економија и баштина

Вулин: Наредне теме преговора економија и баштина

vulin4Министар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да очекује да ће у наставку преговора с приштинским властима основне теме бити економија и заштита културне баштине.

 “Брисел два, Брисел три, како год да назовемо преговоре, морају да буду о економији и о положају наше цркве и нашег културног наслеђа”, рекао је Вулин новинарима након данашњег потписивања уговора о поклањању погона “Симпо” у Зубином Потоку Епархији рашко-призренској.

Вулин је рекао да очекује да ће у наставку преговора с приштинским властима, уз посредовање Европске уније, бити пронадјена конкретна решења која ће Србима на Косову и Метохији учинити живот лакшим у економском смислу.

“Очекујем да међународна заједница призна све оно што смо улагали и оно што постоји на Косову и Метохији” – рекао је Вулин.

На питање новинара да ли ће и у новој влади бити задужен за Косово и Метохију Вулин није дао конкретан одговор, али је напоменуо да ће јужна српска покрајина свакако бити у фокусу наредног сазива владе.

“Косово и Метохија су били у фокусу ове владе, као и владе коју ће формирати Александар Вучић. За неколико сати мандатар ће изаћи с предлозима, с конкретним именима”, рекао је Вулин.

Према његовим речима, важно је то што је политика Владе Србије према Косову и Метохији “коначно утемељена тако да се више неће мењати”.

“Ниједан будући министар неће моћи да промени политику према Косову и Метохији, дакле политику непризнавања независности Косова и Метохије, политику преговарања с медјународном заједницом и политику очувања националних интереса Срба на Косову и Метохији”, рекао је Вулин.

Check Also

Старовић: Запад да не наседа на Куртијеву игру

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изразио је бојазан да ће косовски премијер …