Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Едита Тахири врши притисак на Централну изборну комисију

Ракић: Едита Тахири врши притисак на Централну изборну комисију

goran_rakicГрадоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић оштро протестује због притиска који представница Приштине, Едита Тахири врши на Централну изборну комисију, не дозвољавајући да се у Скупштини општине Северна Косовска Митровица замене одборнички мандати, иако је Министарство за локалну самоуправу сагласно да изврши замену мандата у року од 24 сата, од датума подношења захтева.

Градоначелник Горан Ракић тражи да се поштује законска процедура и да се мандати замене, јер свака друга одлука води ка дестабилизацији стања на северу Косова и Метохије и показује да не постоји ни минимум политичке воље како би се омогућило нормално и несметано функционисање институција на Космету.

Притисак који Едита Тахири нескривено и безочно врши на Централну изборну комисију узнемирио је српску заједницу на северу, која је ионако изложена свакодневним претњама и то може довести до нежељених последица.

Градоначелник Горан Ракић позива Едиту Тахири да престане са ометањем замене одборничких мандата, што спада у нормалну демократску процедуру, јер ће у супротном, за нека евентуална и нежељена догађања, кривицу сносити искључиво она сама.

Check Also

Петковић: На делу је синхронизована кампања против Срба

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да је на делу синхронизована кампања …