Главна / Друштво / Бранимир Стојановић новинарима честитаo Светски дан слободе медија

Бранимир Стојановић новинарима честитаo Светски дан слободе медија

branimir_stojanovic_gracanicaПоводом 3.маја Светског дана слободе медија градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић упутио је новинарима на Косову честитке уз поруку да је слобода изражавања од суштинског значаја за изградњу слободног и демократског друштва и јачање права појединаца.

“Честитам Вам 3. мај Светски дан слободе медија и упућујем Вам искрене жеље за успехом.  Желим да још једном потврдим спремност и обавезу Општине Грачаница и мене лично да, новинарима и медијима помогнемо у остваривању њихове важне друштвене функције”.

Градоначелник Грачанице верује да ће новинари на Косову, који годинама раде у тешким условима, бити ослобођени притисака, осуда и честих претњи којима су изложени.

“Неопходност постојања сигурног окружења у којем сви могу да говоре слободно и отворено, без страха је од суштинског значаја за новинарску професију и свих нас. Никада не смемо заборавити новинаре о којима  ни више од једне деценије од њиховог нестанка на Косову јавност, а пре свега њихове породице, немају никакве информације. И због прошлости, и због будућности, изузетно је важно да се судбина киднапованих и несталих новинара коначно разреши а свим медијима на Косову, без разлике, омогући слободно и независно информисање јавности”, наводи се у честитки градоначелника.

 

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …