Главна / Култура / Премијера представе “Џин к’о млин” у понедељак 5. маја

Премијера представе “Џин к’о млин” у понедељак 5. маја

01У сарадњи Дома културе Грачаница и Aматерског позоришта „Јанићије Поповић“ премијерно ће бити приказана дечија представа „Џин к’o млин“ по тексту Тоде Николетића, у режији Срећка Тодоровића.

Представа „Џин к’о млин“ Тоде Николетића је духовита, сјајно написана савремена бајка. У њој деца уживају у језичким обртима, у заплету, у неизвесности забуне и игрању на сцени.

“Поновно отварање позоришта “Јанићије Поповић” сјајна је прилика да се деца врате у Дом културе, где им је и место, да се склоне са улице и едукују у културном погледу. Ова представа је првенац онбовљеног приштинског позоришта и више смо него задовољни почетним радом. Дугујемо захвалност Општини Грачаница која је много помогла у реализацији овог комада и обезбедила потребне реквизите. Надам се да ћемо успети на нашем путу ка проширивању капацитета позоришта у виду глумачке екипе, а не могу да не кажем да сам презадовољан одзивом деце и омладинаца који се желе опробати у глумачким водама”, истакао је гостујући у јутарњем програму Срећко Тодоровић, режисер представе “Џин к’о млин”.

Млада глумица Исидора Ивановић срећна је што је имала прилику да се опроба у глуми и каже да јој улога уопше није тешко пала.

“Волим да глумим. У позоришту сам четири месеца и надам се да ћу се глумом бавити и кад одрастем. ово није моја прва улога али је најдража од свих које сам досад играла”, рекла је Исидора.

Премијера ће бити одржана у пнедељак, 5. маја 2014. у 19 сати у великој сали Дома културе Грачаница.

Покровитељи представе су Министарство културе и информисања Републике Србије и Општина Грачаница.

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …