Главна / Култура / ПУ “Ђурђевак” обележила дан установе

ПУ “Ђурђевак” обележила дан установе

djurdjevak1Предшколска установа “Ђурђевак” данас је свечано и уз пригодан дечији програм обележила дан установе. На приредби су учествовала деца обданишта до најстарије петогодишње групе, као и деца предшколског узраста.

У 11 часова је почело окупљање деце испред споменика  у центру Грачанице, након чега су деца у костимима продефиловала до Дома културе, где је приредба одржана.

Деца су као и сваке године била изузетно добра и озбиљно су схватила своје улоге, рекла нам је директорица ове установе Верица Арсић.

„Загрљај је најлепши поклон, иста величина одговара свима – парола је овогодишње представе  коју би требало да сви следе. Ово је већ 69. пут како прослављамо дан установе и сваке године се трудимо да приредимо деци и родитељима леп и шаренолики програм и сваке године смо презадовољни децом, јер све своје улоге прикажу и више него одлично“, рекла је Арсићева.

djrdjevak2ПУ “Ђурђевак” тренутно има око 400 деце, од тога 129 предшколаца, које ће ова установа за месец дана отпратити потпуно спремне у школу.

Васпитачица Круна Вукадиновић каже да јој растанак са предшколцима није нимало лак.

„Ми проведемо заједно око десет месеци и у том периоду се некако сродимо са децом и, верујте, стварно ми тешко буде када испраћам генерацију, али сам ипак срећна када видим њихове успехе и срећу а ово је једна од јачих генерација“, истакла је Вукадиновићева.

Нека деца тек почињу а нека завршавају сарадњу са овом установом, но ипак, свако ће дете ову установу памтити као једно од лепших сећања на детињство.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …