Главна / Друштво / Реконструкција пута Сушица-Грачаница

Реконструкција пута Сушица-Грачаница

put_susica_gracanicaПочетком недеље општина Грачаница почела је реконструкцију пута Сушица-Грачаница. Радови су у току, а планирано је да се уради реконструкција пута у дужини од 800м са пешачким стазама, рекао је директор урбанизма при општини Грачаница, Дејан Јовановић.

 

„Почела је реализација друге фазе изградње пута која ће бити завршена почетком јуна. Средства су издвојена из владиних грантова. Пројектом је предвиђен пут и пешачка стаза” – додао је Јовановић.

 

ЈКП „Комуналац“ тренутно је задужено за премештање оптичких каблова Телекома на тој деоници пута, рекао је заменик директора ЈКП-а Ранко Андрејевић. По његовим речима, комунално предузеће врши услуге Телекома за премештање оптичких каблова ван асфалта неколико метара. Користи се механизација ЈКП-а Комуналац из Грачанице.

 

Општина Грачаница има у плану и израду канализационе мреже од Бадовца до Грачанице и асфалтирање локалних улица на територији општине Грачаница.

 

„У скорије време креће реализација пројекта канализационе мреже Бадовац-Грачаница, јер се фекалије одлажу у оближњим њивама. Расписан је и тендер за пројекат изградње пута од поште у Грачаници до Падалишта.“

 

Завршетак радова на реконструкцији пута Грачаница- Сушица очекује се најкасније до 10.јуна, а до тада мештани би требало да прате постављену сигнализацију и користе алтернативни путни правац.

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …