Главна / Друштво / Вучић: Следеће школске године часови почињу од 7.30

Вучић: Следеће школске године часови почињу од 7.30

skolaПредседник Владе Александар Вучић најавио је могућност да од следеће школске године часови почињу од 7.30, а не од 8.00, како родитељи не би имали проблеме због одлуке о новом радном времену у јавној администрацији.

Вучић је у интервјуу “Недељнику” објаснио да одлука о новом радном времену у јавним службама неће донети економски бoљитак, али да ће повећати одговорност.

– У 7.28 сам се јутрос возио лифтом и ишао пешице по згради владе и видео како људи долазе на посао. Никоме није лако да устане, али се јасно види да та мера доноси обавезност и све нас наводи на већу одговорност. Дачић кад год је могао није устајао пре 10 сати, а сада и он мора раније да устане – рекао је Вучић.

Он је оценио да то показује да ти људи морају да имају потпуно другачији став према онима који нису у јавном сектору и онима који издржавају те у јавном сектору.

– Запослени у општини мора да буде у 7.30 на послу и сачека онога ко тражи неку дозволу, неки оверени папир или документ. Мора да га сачека као Бога, јер је плаћен од тог човека – казао је Вучић.

Председник Владе рекао је да је рађено “озбиљно истраживање”, које је показало да људи у јавном сектору раде просечно 2,5-3 сата, од 9.30 до 12.00. “Овако нека додје у 7.30 и нека до 8 попије кафу, али ће радити до 12 и добићемо сат времена више”.

На примедбу да родитељи сада имају проблем с децом која иду у школу од 8.00, Вучић је рекао: “Тачно је. Од следеће школске године видећемо да часови почињу од 7.30 и родитељи више неће имати те проблеме”.

 

 

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …