Главна / Друштво / Прослава матурских вечери

Прослава матурских вечери

294679_268709193154657_1435041_nМатуранти централног Космета за прославу матуре, мораће у просеку да издвоје око 25 евра по особи. У ту цену урачунато је пиће и храна у неограниченим количинама, као музика. Пиће у неограниченим количинама је домаће производње, а све “страно” мора додатно да се плати, истичу угоститељи на централном Космету.

Матуранти кажу да су ресторане бирали по квалитетној понуди, али је и цена имала великог удела.

Најпопуларнија места за прославу матуре јесу ресторани, чији власници за ово посебно вече нису мењали цену. Мени од 18 евра, подразумева пиће у неограниченим количинама и музику.  Конкуренција је јака а лепеза понуде разноврсна. Креће се углавном од 15 до 20 евра, у зависности од броја људи и јеловника. Но, предјело и главно јело је загарантовано, а музику матуранти морају да обезбеде сами.

У среду је одржана матурска забава средње Економске школе и Гимназије у Лапљем селу. Ученици 1995. годиште Електротехничке школе “Миладин Поповић” вечерас ће прославити матурско вече, док ће ученици свих медицинских школа на централном Космету матуру прославити 4. јуна у једном од добро познатих ресторана у Лапљем селу.

Било би добро када би прослава у ресторану била једини трошак. То је најмања ставка. Девојке, као и младићи желе лепо да се обуку, а куповина хаљине, одела, ципела, шминке, фризура кошта много више од саме резервације у ресторану.

Матурантима желимо све најбоље на њиховом даљем животном путу.

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …