Главна / Друштво / Мештани Грачанице сумњају у исправност воде за пиће

Мештани Грачанице сумњају у исправност воде за пиће

voda_slavina-150508_600_x_468У Грачаници се последњих дана спекулисало да ли је вода исправна за пиће. Пре само пар дана, након спроведене анализе, стигла је и потврда регионалног Водовода да је вода бактериолошки и хемијски исправана за пиће, што је потврдио директор јавних служби Општине Грачаница, Зоран Даниловић.

„Општина Грачаница је у сарадњи са Водоводом Приштина извршила анализу воде и према пристиглим резултатима вода је бактериолошки и хемијски исправна, што значи да је за пиће“, нагласио је Даниловић.

Иако су резлтати анализе воде показали да је вода исправна за пиће, мештани Грачанице су неповерљиви према тој информацији. У анкети, коју смо спровели током данашњег дана, већина мештана је истакла да не користи воду са чесме за пиће и да је, без обзира на пристигле резултате, не сматрају исправном за пиће. Неки мештани су навели да већ годинама воду са чесме користе само као техничку, било је и оних који су нагласили да им та вода изазива здравствене сметње, а врло је мало оних који су одговорили да употребљавају воду за пиће.

Становништво Грачанице се, према урађеној анкети, водом за пиће снабдева из  локалних бунара или куповином флаширане воде.

Check Also

Изложба слика и скулптура “Преко пепела” Предрага Драговића у Дому културе у Грачаници

Дом културе „Грачаница“  и Галерија уметности Приштина у понедељак 25. октобра 2021. у 19 часова у Галерији …