Главна / Вести / Косово и Метохија / Народни посланик Владета Костић у посети Пећком и Призренском округу

Народни посланик Владета Костић у посети Пећком и Призренском округу

vladeta_u_metohijiНародни посланик у Скупштини Србије Владета Костић боравио је данас у местима пећког и призренског округа и разговарао са мештанима о предстојећим изборима.

У разговору са мештанима Гораждевца, Костић је истакао да ово нису обични избори, већ одлучујући тренутак који Срби на Косову морају да искористе на најбољи могући начин, како њихова судбина не би зависила од оних, којима су лични испред колективних интереса.

„Разговарао сам са представницима различитих политичких опција, из свих опција који се налазе на Српској листи и сви су сагласни око једног, а то је, да излазност буде што већа. Гласачи имају широк избор. Могу да се опредељују по партијској, родбинској или кумовској линији. По свим тим линијама ми смо међусобно повезани јер смо један народ и то нам јединство нико не може нарушити“ рекао је Костић.

Мештане повратничког села Осојане у општини Пећ, Сувог Грла код Србице и Велике Хоче код Призрена, Костић је још једном позвао да изађу у што већем броју 8 јуна, и да, како је истакао, глас дају најбољима, онима који поред Срба на Косову имају подршку и Београда.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић рекла је да је све спремно за недељу и да нема дилему да ли ће се Срби одазвати у великом броју на биралишта. “Срби ће у Метохији послушати своју државу и сви ће мо у недељу бити на бирачака места. Порука је јасна, исто као и порука наше државе, а то је, да је потребно изаћи у што већем броју“ рекла је Радосављевић.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …