Главна / Вести / Србија / Јадранка Јоксимовић главни преговарач Србије са ЕУ ?

Јадранка Јоксимовић главни преговарач Србије са ЕУ ?

jadranka-joksimovicМинистарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић највероватније ће добити звање главног преговарача Србије са ЕУ, објавио је Данас на свом сајту.

Јоксимовић у изјави за тај лист није желела ни да потврди ни да демантује сазнања да ће постати “политички број један” у приступним преговорима са Европском унијом.

Она је, истовремено, објаснила да функције главног преговарача и шефа преговарачког тима нису идентичне.
“Главни преговарач се појављује на међувладиним конференцијама, он је шеф државне делегације и више представља политичку димензију преговора. Шеф преговарачког тима представља експертски ниво и има пре свега техничку улогу”, навела је Јоксимовићева упитана да разјасни то што се у последње време прави разлика између главног преговарача и шефа преговарачког тима.

На констатацију да се на основу тога што је рекла може претпоставити да ће она бити главни преговарач, Јоксимовићева је одговорила да о томе у влади још није разговарано и да ћемо о свему бити обавештени.

Актуелна српска влада, како наводи лист, за разлику од претходних, одлучила је да направи јасну разлику између оперативне и стручне функције шефа преговарачког тима, што је Тања Мишчевић, и политичке функције главног преговарача, што би могла да постане Јадранка Јоксимовић.

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …