Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић разговарао са Торстен Фрајом

Марко Ђурић разговарао са Торстен Фрајом

marko_djuric Директор Канцеларије за Косово и Метохију, господин Марко Ђурић, састао се данас са послаником немачког парламента, господином Торстен Фрајом. Састанку су присуствовали и Њ.Е. Хајнц Вилхелм, амбасадор СРН у Београду и директор фондације Конрад Аденауер, господин Хенри Бонет .

Директор Ђурић упознао је саговорнике са актуелном ситуацијом и наредним корацима у имплементацији Бриселског споразума. Истакао је да је Влада Републике Србије одлучила да подстакне учешће Срба на изборима на Косову и Метохији, упркос мерама ЦИК којима су вишеструко умањена права српског народа и осталих неалбанаца у Покрајини. Директор Марко Ђурић је нагласио да је за изградњу поверења од велике важности адекватна заступљеност и равноправно учешће Срба у политичком животу на Косову и Метохији и у том смислу указао, да је у овом тренутку неопходна помоћ међународне заједнице како Срби не би остали у политичкој изолацији.

Господин Фрај се сагласио да је овај процес пун изазова, али вредан труда јер је суштинска тема поглавља 35 и јако је важан за напредовање Републике Србије у европским интеграцијама, што ће све допринети трајном и одрживом решењу.

На крају, директор Ђурић је истако посвећеност Владе Републике Србије унапређењу партнерских и пријатељских односа са Савезном Републиком Немачком.

 

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …