Главна / Друштво / Деманти ДЗ Грачаница на објављени текст Б92

Деманти ДЗ Грачаница на објављени текст Б92

dom zdravljaПоводом  текста „Срби са КиМ се лече код приватника“ објављеног од стране Б92 15. 06. 2014.  године,  у којем се између осталог наглашава да се хитни случајеви на Косову од тренутка несташице лекова и санитетског материјала шаљу у Клинички центар Косова у Приштини“, Дом Здравља из Грачанице издао је саопштење за јавност, које преносимо у целости.

Дом здравља у Грачаници у чијем саставу функционише Хитна помоћ, никада није престајао  да пружа услуге транспорта пацијената.  У  свим хитним случајевима  реаговали смо благовремено,  а витално угроженим особама указивали помоћ у виду реанимације и транспорта до најближег болничког центра.

Напомињем, пацијентима никада није била ускраћена могућност транспорта до најближег здравственог центра  онда када  сртучна служба лекара из болнице у Грачаници оцени  да је то неохпходно за њихову даљу негу и лечење.

Оснивач  Дома Здравља у Грачаници и службе Хитне помоћи је Министарство здравља  републике Србије, а  наш рад је еквивалентан  раду осталих  здравствених установа на територији Републике Србије.   Уз помоћ Министарства здравља Републике Србије жиро – рачун  Дома здравља је деблокиран и ова здравстена установа неометано ради и пружа услуге здравствене заштите свим становницима на територији ценрталног Косова.  Наше две екипе Хитне помоћи недавно су прве притекле у помоћ албанским колегама  приликом ексползуије  у  Термоелектрани „Косово А“ у Обилићу.

Још једном наглашавам  да у Дому здравља Грачаница после деблокаде жиро – рачуна има довољно санитетског материјала и терапије неопходне за хитне интервенције. Тако да информације дописника Б92 са КиМ о томе да служба Хитне помоћи не обавља транспорт пацијената није тачна, и не може да буде у служби објективног  већ пропагандног информисања.

Отворени смо за сваки вид  сарадње са медијима.  Сматрамо да је дописник Б 92  био у обавези да  контактира  службу Хитне помоћи или Дом здравља у Грачаници и провери тачност навода о којима извештава.

Check Also

Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети међунардни фестивал документарног филма и телевизијских форми “Графест” отворен је данас у Дому куктуре …