Главна / Радио / Емисије / Дебата о транспарентности општине Грачаница

Дебата о транспарентности општине Грачаница

DSCN9368У студију Радио Грачанице данас је уживо емитована дебата о транспарентности општине, када је у питању њен рад. Говорило се о раду канцеларије за информисање, о улози службеника за приступ јавним документима, о извршној власти и њеном спровођењу, буџету, као и томе колика је улога цивилног друштва у праћењу и транспарентности општине.

Ову дебату организовао је ОЕБС, а гости и саговорници били су: Бранкица Костић, вршилац дужности заменика председника Скупштине општине Грачаница, Небојша Ћирковић, службеник за информисање, Милан Столић, представник невладиног сектора и Бојан Стојановић, службеник задужен за приступ јавним документима при општини.

Сви су се сложили да се мишљења и примедбе становника уважавају од стране општинских структура.

” Наш циљ је да општина ради јавно и транспарентно и да становништво буде упознато са свим оним што се ради у Скупштини” – рекла је Бранкица Костић.

По речима Бојана Стојановића, иначе правника – грађани увек могу да се организују и да се обрате општини путем петиције. Оно што је олакшица, у таквом случају, јесте да није потребан одређен број потписа, како би петиција била пуноважна, већ се одлучује по њеној важности.

“Веома је важна улога цивилног друштва у праћењу општине. При том цивилно друштво мора да буде максимално објективно у оцењивању рада општинских структура” – напоменуо је Милан Столић.

Небојша Ћирковић је у емисији говорио о значају канцеларије за информисање, као и о сајтовима, путем којих становништво има прилике да буде информисано о свим активностима општине.

Check Also

Економско-трговинска школа дочекаће нову генерацију на већ провереним смеровима

Једна од средњих школа, која успешно завршава школску 2017/18. годину је Економско-трговинска школа са седиштем …