Главна / Култура / Избор Косовке девојке за 2014. годину

Избор Косовке девојке за 2014. годину

DSCN9577У препуној порти манастира Грачаница синоћ је одржан избор за најлепшу и најаутентичнију Косовку девојку. Ова манифестација , осим представљања кандидаткиња публици и жирију, обухвата и наступе културно-уметничких друштава са простора Косова и Метохије, а запажен репертоар народних песама и игара припремио је и фолклорни ансамбл Венац. Ове године манифестација је нешто краће трајала због наступа  мањег броја извођача, а започела је свечаним дефилеом учесника улицама Грачанице. Традиционални гости из Тетова ове године нису учествовали.

О лепоти и аутентичности кандидаткиња одлучивао је жири у саставу: председник професор др Валентина Питулић, испред Канцеларије за Косово и Метохију Александар Дунђерин, Драгана Зечевић, новинарка Вечерњих новости, испред Дома културе Снежана Алексић и песник Мирослав Цера Михаиловић.

За најлепшу Косовку девојку ове године изабрана је Јована Јовановић из Лепосавића, за прву пратиљу изабрана је Николија Симић из Обилића, а за другу пратиљу жири је одабрао Милицу Ивановић из Приштине.

Уручене су и захвалнице културно-уметничким друштвима Симонида и Бранко Меденица, као и ансамблу Венац.

DSCN9579

 

Check Also

Ракић: Српска листа и кандидати за градоначелнике добили пуну подршку председника Вучића

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је након састанка са председником Србије Александром Вучићем да …