Главна / Вести / Косово и Метохија / “Демократски потез Срба на КиМ”

“Демократски потез Срба на КиМ”

milivoje-mihajlovicМиливоје Михајловић рекао да су Срби подржали избор Исе Мустафе за председника косовске скупштине да би спречили нерегуларности у формирању тог парламента….

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима је оценио да је то демократски потез српске листе, а са друге стране и демонстрација снаге српских посланика у косовском парламенту.

“Пре неколико месеци смо говорили о томе да ће Срби бити кључни фактор у формирању косовске владе. Сад се то остварује”, рекао је Михајловић.

Он је оценио да девет посланика српске листе могу озбиљно да утичу на то ко ће владати на Косову, а пре свега на то како ће се владати на Косову и додао да при том мисли на њихов утицај на заштиту српских интереса и опстанка Срба.

“Та екипа од девет посланика заиста ће знатно допринети побољшању положаја Срба на Косову”, додао је Михајловић.

Коментаришући Предлог закона о раду, Михајловић је рекао да се за годину две могу очекивати први ефекти предложеног закона о раду и уводјење реда у тржиште рада.

Он је истакао да је тај закон део системских мера које ће влада уводити како би се увео ред пре свега на тржишту рада.

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима је указао да Србија нема уредјено тржиште рада и да тај закон није усмерен ни против кога, него да је пре свега од користи и радницима и послодавцима.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …