Главна / Друштво / Одржан први сајам пољопривреде у Грачаници

Одржан први сајам пољопривреде у Грачаници

DSCN3520У организацији удружењa “Авенија” из Лапљег Села a у оквиру пројекта „Развој земљорадничке задруге и ревитализација региона“, по први пут у Грачаници данас је одржан сајам пољопривреде. Сајам je отворио Градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић и истакао да је ово подстрек да се млади прикључе пољопривреди и да је овомали корак али значајан за све нас .

„Пољопривреда није само сејање пшенице и кукуруза и узгајање воћа. Пољопривреда је и узгајање печурака и неких других ствари. Потребне су нам нове идеје и креативност . Ово изгледа као мали корак али је велики и значајан за све нас“, рекао је Стојановић.

Председница „Авеније“  Гордана Ђорић је рекла  да се нада да ће овај сајам прерасти у међународни, јер имамо много тога да покажемо са ових простора.

Двадесетак пољопривредних произвођача и прерађивача је представило своје производе из три општине:  Грачаница, Ново Брдо, Липљан.  Сви посетиоци су могли да купе добро манастирско вино, мед, ракију и друге производе.

Испред манастирског штанда  била  је Радмила Тодић  Вулићевић.

„Данас смо изложили добро вино, мед, џем, ракију и све оно што има у продавници у манастиру Грачаница. Оно што су уз благослов направиле наше монахиње“, рекла је Тодиће  Вулићевић.

Породица Николић из Сувог Дола код Липљана је данас све посетиоце услужила добрим ливадским медом.

DSCN3500 „Позвани смо да дођемо на сајам. Већ неколико година правимо добар ливадски мед, једини смо са ових простора који производимо овај мед. Задовољни смо продајом последњих неколико година“, рекла је Косара Николић.

Oдржавање Сајма пољопривреде финансијски је подржала Европска Комисија преко своје канцеларије на Косову, а имплементиран од стране Општине Грачаница у партнерству са YMCA Косово, Општином Липљан и Ново Брдо.

 

 

Check Also

У Косовској Митровици данас почиње Футсал лига КиМ

У недељу 28. новембра у 18 часова, у хали спортова у Косовској Митровици, играће се …