Главна / Друштво / С.Младеновић: Не постоји листа чекања за преглед Колор Доплером

С.Младеновић: Не постоји листа чекања за преглед Колор Доплером

sasa mladenovicЈедини дијагностички центар који пружа комплетне услуге прегледа артерија и вена (Колор Доплер)  јужно од реке Ибар смештен је у Дому здравља у Доњој Гуштерици. Свима којима је потребан преглед ултразвучном дијагностиком крвних судова и вена могу се обратити овој установи, рекао је за јутарњи програм радија Грачанице, др Саша Младеновић.

Он је у разговору објаснио процес снимања доплером и колико је важно да се пацијенти обрате лекару на време.

„Снимање доплером је ултра-звучна метода која уз помоћ сонде испитује стање на крвним судовима вена, периферне циркулације вена и артерија. Метода којом се врши преглед потпуно је безболна и не зрачи, тако да се сви могу подвргнути дијагностичкој методи. Оно што бих посебно нагласио је да је најбитније да пацијент обави преглед на време“.

Пацијент коме је откривен узнапредовали процес атеросклерозе М.П захвалан је доктору, који му је како каже, пуно помогао.

„Случајно сам дошао да испритам крвне судове јер сам осећао премор. Оно што је откривено снимањем  довело је до тога да будем припремњен за операцију. Доктору могу само да захвалим што ми је здравље одржано“, навео је пацијент.

Више о раду ове ординације, погледајте у видео прилогу:

Check Also

Стојковић: Пријаве за пакет солидарности пензионерима до 15. децембра

Удружење пензионера у Грачаници спроводи активности у складу са тренутном епидемијском ситуацијом. Председник Удружења пензионера …