Главна / Друштво / Договорена изградња регионалног Водовода на територији општине Грачаница

Договорена изградња регионалног Водовода на територији општине Грачаница

voda_slavina-150508_600_x_468Проблем пијаће воде у Сувом Долу, Лепини, Скуланеву и Радеву биће решен у наредних годину дана пошто је Швајцарска амбасада у Приштини одобрила пројекат општини Грачаница за изградњу регионалног Водовода. У оквиру истог пројекта биће реконструисан и водоводни систем у Батусу.

Састанак о значају изградње Водовода на територији општине Грачаница градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић одражао је данас са Аланом Брауном, вођом тима за сеоски водовод и канализацију “Dorsch” групе .

Браун је Стојановића обавестио да је Швајцарска амбасада препознала значај овог пројекта те да ће  25. августа бити донет динамички план реализације пројекта са свим пратећим роковима.

Председник општине Грачаница, Бранимир Стојановић, каже да ће реализацијом овог пројекта коначно бити решен проблем водоснабдевања у селима Скуланево, Суви До, Лепина и Радево где су се мештани до сада водом, која је често хемијски и бактериолошки неисправна услед честих падавина, снабдевали из бунара.

У оквиру овог пројекта осим изградње регионалног водовода од којег ће највеће користи имати села Скуланево, Лепина и Суви До предвиђена је и реконструкција водоводне мреже у Батусу.

Check Also

Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети међунардни фестивал документарног филма и телевизијских форми “Графест” отворен је данас у Дому куктуре …