Главна / Вести / Косово и Метохија / Јаблановић: Не верујем да ће бити нових избора

Јаблановић: Не верујем да ће бити нових избора

AleksandarJablanovicПредседник Српске листе Александар Јаблановић сматра да нових избора на Косову неће бити и да би Уставни суд требало да донесе управо такву одлуку.
„Мислим да нових избора неће бити јер, они не одговарају не само Српској листи већ уопште грађанима на Косову и Метохији. Тај зачарани круг понављања избора је незаобилазан и доноси са собом последице – губљење времена у процесу помирења два народа, у процесу имплементације Бриселског споразума и покретању привредног живота на Косову и Метохији“, сматра Јаблановић.
Он сматра да ће Уставни суд донети разумну одлуку јер је, како он каже, на конститутивној седници постојала већина, укључујући посланике Српске листе, која је гласала за избор Исе Мустафе.
„Заједница српских општина загарантована је Бриселским споразумом и споразум губи суштину уколико Заједница не буде формирана у неком скоријем временском периоду“, наглашава Јаблановић и додаје да би кроз ЗСО Срби на Косову и Метохији, али и други неалбанци који у томе виде свој интерес могли да остваре значајно већи степен права у односу на она која сада уживају.

 

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …