Главна / Вести / Србија / Сахрањена Тијана Јурић

Сахрањена Тијана Јурић

tijana juricСвирепо убијена петнаестогодишња девојчица Тијана Јурић сахрањена је данас у Суботици на православном гробљу код Дудове шуме у присуству породице, родбине, Тијаниних другова и више хиљада грађана Суботице.

Опело су служили суботички свештеници.

Опраштајући се од Тијане, глумац Суботичког народног позориша Милош Станковић, рекао је да је она била понос својим родитељима Игору и Мирјани, да је имала много другарица и другова, који су после њеног нестанка написали писмо државном врху да је пронађу и да им је врате.
“Провели смо свих 12 дана пакла чекајући да нам се врати”, рекао је он.

Тијаниној сахрани присуствовали су њени другари из суботичке Основне школе “Иван Горан Ковачић” коју је недавно завршила. Многи од њих су, у црним мајицама, носили букете цвећа, видно скрхани од бола за трагично настрадалом другарицом.

Пре сахране, у цркви Вазнесења господњег у Суботици служено је опело, којем су присуствовали и директор полиције МИлорад Вељовић, представници суботичке полиције и локалне власти.

Након опела, ковчег са Тијаниним телом, у пратњи чланова породице, њених другова и пријатеља и многобројних грађана, ношен је суботичким улицама од цркве до гробља.

Након сахране, пријатељи Тијане Јурић окупиће се у 19 сати у центру града код Зелене фонтане и паљењем свећа одржаће помен.

Поводом трагичне смрти Тијане Јурић у Суботици је данас проглашен дан жалости.

Тело девојчице нађено је на депонији у околини Сомбора. Полиција је ухапсила Драгана Ђурића из Сурчина који је признао убиство и показао место на којем је закопао тело.

Тијана је нестала у ноћи између 25. и 26. јула, недалеко од спортског центра “Рата” у Бајмоку. У потрагу за њом, уз српску, укључила се и мађарска полиција, као и Европол и Интерпол.

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …