Главна / Друштво / Храповић расељенима у Црној Гори поручио да се врате у земље порекла

Храповић расељенима у Црној Гори поручио да се врате у земље порекла

kenanovo-pismo-page-001-jpgДиректор црногорског Фонда за здравстевно осигурање др Кенан Храповић поручио је расељеним лицима са Космета, из БиХ и Хрватске у Црној Гори, да су ратови на простору бивше Југославије одавно завршени и да могу да се врате у земље порекла, уколико не желе да поштују прописане услове који се тичу те популације.

У одговору на писмо Савеза удружења расељених, избеглих и прогнаних у Црној Гори упућено министру здравља Миодрагу Радуновићу, поводом проблема са ограничавањем права на здравствено осигурање расељеним пензионерима, Храповић је поред осталог навео да су ратови у земљама порекла расељеника одавно завршени и да ова лица морају поштовати законе без обзира да ли су црногорски држављани или не.

„Вама су пружене могућности регулисања статуса и остваривања права на здравствену заштиту, а Ваша је одлука да ли ћете их прихватити или не. Уколико желите, морате испоштовати прописане услове. Уколико не желите, можете се вратити у земље Вашег порекла и здравствену заштиту остваривати у њима. Није нам јасно на какву дискриминацију мислите, јер имате више могућности избора него пензионери –држављани Црне Горе, који право на здравствену заштиту остварују под истим условима и на исти начин – пријавом на здравствено осигурање и плаћањем доприноса“ – навео је Храповић у одговору.

Из Савеза удружења расељених, данас нису желели да детаљније коментаришу Храповићеве поруке из писма, наводећи кратко да су шокирани његовим садржајем и да ће се тим поводом огласити сутра – објављује ИН4С портал.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …