Главна / Вести / Косово и Метохија / Мађарски контингент Кфора спреман за мисију

Мађарски контингент Кфора спреман за мисију

kfor11Контингент Мађарске који учествује у мировној мисији НАТО-а на Косову (Кфор), потпуно је спреман да обавља све задатке у вези са одржавањем мира, саопштило је мађарско Министарство одбране.

Војска Мађарске је на захтев НАТО и косовских безбедносних снага повећала број војника у склопу мисија Кфора у Приштини и Новом Селу, наводи се у саопштењу, јавила је агенција МТИ.

Број мађарских војника у саставу мировних снага под командом НАТО на Косову је повећан са 120 на 300, а они су на Косово стигли овог месеца, преноси Танјуг.

Након интензивне обуке, ти војници су прошли тестирање у виду контролних вежби одржавања мира, које је јуче организовао међународни панел.

Мађарске трупе учествују у мировним мисијама на Западном Балкану од 1995. године, а у саставу Кфора су од 1999, саопштило је Министарство.

Кфор је прошле недеље најавио да ће мађарски мировњаци заменити украјинске, будући да Украјина планира да до краја месеца повуче већину својих војника који учествују у мировној мисији НАТО-а на Косову.

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …