Главна / Вести / Косово и Метохија / Михајловић: Ивановић плански уклоњен са политичке сцене

Михајловић: Ивановић плански уклоњен са политичке сцене

Milivoje MihajlovicДиректор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима Миливоје Михајловић и заменица председника Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда” Ксенија Божовић сматрају да је лидер ГИ СДП Оливер Ивановић плански уклоњен са политичке сцене на парламентарним изборима на Косову.

“Његово хапшење је био чин који га је склонио са политичке сцене “, рекао је Михајловић у емисији ТВ Мост и додао да “се сви екстремисти боре против људи који се залажу за дијалог, а Оливер Ивановић је један од Срба који се најозбиљније залагао за дијалог са Албанцима”.

“Екстремистима у врху косовске власти, који имају утицај на међународну мисију на Косову, сигурно смета један такав човек и зато је он ухапшен, али његови адвокати неће имати тежак посао да га одбране од оптужби из оптужнице”, рекао је Михајловић.

Он је нагласи да “није тачна прича” да је Специјално тужилаштво за ратне злочине помогло у писању оптужнице против Оливера Ивановића и да Србија ни на који начин није учествовала у томе.

“Да има злочина, вероватно би Оливер Ивановић био процесуиран у Србији”, рекао је Михајловић и додао “да се злочин који се наводи у оптужници први пут помиње на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу и да се тај сведок који је то тада поменуо и сада помиње као крунски сведок, без обзира што је у Хагу одбијен као неозбиљан”.

“Ивановић је жртва политичког процеса и надам се да ће се врло брзо та фарса окончати и да ће се он вратити као слободан грађанин”, нагласио је директор владине Канцеларије за односе са медијима.

Ксенија Божовић је у истој емисији на ТВ Мост рекла да не очекује ништа спектакуларно сутра када се Ивановић буде појавио на првом рочишту у Основном суду у Косовској Митровици.

“Биће му прочитана оптужница и дата могућност да се о њој изјасни “, рекла је Божовић и додала да “очекује од Еулекса да поштује закон и омогуће Оливеру Ивановићу да докаже своју невиност у правичном поступку”.

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …