Главна / Вести / Косово и Метохија / Ивановић: Апсолутно нисам крив

Ивановић: Апсолутно нисам крив

oliver_ivanovicОливер Ивановић данас је пред Основним судом у Косовској Митровици негирао кривицу по свим тачкама оптужнице које га терете за ратне злочине 1999. и 2.000.

“Апсолутно нисам крив” рекао је Ивановић одговарајући на питање судије Роксане Комша да ли се осећа кривим.

И остала четворица оптужених Срба Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић такодје су се изјаснили да нису криви за дела која им се стављају на терет.

У Основном суду у Косовској Митровици данас је почело прво саслушање Оливера Ивановића и још четворице Срба, осумњичених за ратне злочине и тешко убиство.
Рочишту присуствује родбина оптужених, директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Дјурић са сарадницима, поједини градоначелници српских општина са севера Косова и велики број новинарских екипа.

Пред судским већем Основног суда у Косовској Митровици данас су се осим Ивановића појавили Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић.

Тужиоци су Џонатан Рател и Ромуло Матеуш док је председавајући судија румунка Роксана Комша.

Портпарол Еулекса Драгана Николић Соломон изјавила је новинарима пре почетка данашњег рочишта да након првог саслушања оптужени имају 30 дана да у писаном облику ставе примедбе или захтеве за одбацивање оптужнице.

Она је додала да ће главни претрес уследити након што судија донесе одлуку у вези са примедбама оптужених али постоји и могућност да оптужница буде одбачена.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић и челници локалних самуправа са севера Косова такође присуствују суђењу.

Судница је пуна људи, пре свега родбине, пријатеља и страначких колега Ивановића.

У судници има места за седамдесетак људи у публици и 20 места за новинаре.

Оливер Ивановић ухапшен је 27. јануара и од тада је у притвору. После седмодневног штрајка глађу премештен је из Приштинског у косовско-митровачки затвор.

Он се терети за ратни злочин почињен априла 1999. године у Косовској Митровици и друго дело из фебруара 2000. када је након грађанских немира у Косовској Митровици страдало десетак Албанаца.

 

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …