Главна / Друштво / Данијел Миладиновић-најбољи млади хармоникаш са наших простора

Данијел Миладиновић-најбољи млади хармоникаш са наших простора

danijel miladinovicДанијел Миладиновић, млади хармоникаш са Косова и Метохије из Брњице код Приштине, бележи бројне успехе на такмичењима како у нашој покрајини тако и у градовима централне Србије.
Он је, за програм Радио Грачанице истакао, да је јако поносан на све награде које је до сада освојио, али да му је посебно драга овогодишња победа на фестивалу “Прва хармоника Сокобања 2014”.
„У Сокобањи сам освојио прво место у категорији млађих јуниора до 16. година. Конкуренција је, као и на осталим такмичењима била изузетно јака и то је награда која ми јако пуно значи“, рекао је млади хармоникаш.
Данијел истиче да свака његова победа захтева пуно одрицања али и рада, али како каже, све што се воли није тешко.
„Имам довољно времена и за школу, за вежбање и дружење са другарима и то је оно што највише волим да радим“, истакао је он.
Данијел ове године креће у седми разред Основне школе “Димитрије Прица” у родној Доњој Брњици, а поред тога успешно похађа и Музичку школу у Грачаници. Таленат за свирање хармонике наследио је од свог деде, који је прави “мајстор за хармонику” и на ког је јако поносан.
На којем год такмичењу да учествује, Данијел Миладиновић се не враћа без награда, а за својих 13 година има  их јако много.
“Четири пута за редом победио сам у Сокобањи, освајао сам прво место у Глободеру, код Крушевца на манифестацији “Радојкини дани”, два пута сам однео победу на такмичењу за прву хармонику Косова и Метохије, био сам први на манифестацији “Златна хармоника” у Петровцу на Млави”, четири пута за редом први у Соко бањи и тако даље”, истиче за наш програм Миладиновић, који сe трудио да наброји све награде и признања, којих ће надамо се у будуће бити све више.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …