Главна / Друштво / ОШ “Краљ Милутин” спремно дочекује своје ученике

ОШ “Краљ Милутин” спремно дочекује своје ученике

skolaНова школска година у  ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници почеће на време, рекао је за програм Радио Грачанице директор ове школе, Владимир Милкић.

„Током прошле године адаптирали смо терене за мали фудбал и кошарку, а и радови на замени столарије приводе се крају, тако да се може рећи да спремно дочекујемо почетак нове школске године“, рекао је Милкић.

Почетак школске године је, свакако, најзначајнији за прваке, који нестрпљиво ишчекују да седну у клупе и упознају нове другаре.

„ Ове године у први разред биће уписано око деведесеторро деце, која ће, према постојећим критеријумима, бити распоређена у три одељења и њима настава почиње у 11 часова“, нагласио је директор ове школе.

Као и претходних година, за ученике од првог до четвртог разреда, Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је бесплатне уџбенике, који ће у наредних неколико дана стићи у Грачаницу.

Директор ОШ „Краљ Милутин“ је напоменуо да ова школа нема неких већих проблема, осим недостатка простора.

„Поред основне школе, наставу у овој школи похађају и ученици три средње школе Медицинске, Грађевинско-саобраћајне и Музичке школе и настава се, већ дуги низ година, организује у три смене“, истакао је Милкић.

ОШ „Краљ Милутин“ има у плану да током школске године спроведе низ рекреативних настава за ученике нижих разреда и екскурзија за ученике виших разреда. Ову школу, која ће ове године обележити 140 година постојања, похађа око 500 ученика и надамо се да ће им ова школска година бити успешна.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …