Главна / ударна / Мис Косова и Метохије: Марија Ускоковић

Мис Косова и Метохије: Марија Ускоковић

mis marija uskokovicМарија Ускоковић из Косовске Митровице победница је овогодишњег избора за мис Косова и Метохије, одржаног синоћ у великој сали Дома културе у Звечану.

Јована Ђукић из Зубиног Потока изабрана је за прву пратиљу, док је друга пратиља Кристина Крстовић из Лепосавића. На синоћној манифестације лепоте, изабране су и мисице талента, интернета, шарма и фотогеничности.

„Изнеђана сам победом. Победу нисам очекивала, у шоку сам“, рекла је Марија након проглашења победнице.

Избор за мис Косова и Метохије одржан је у организацији модно – маркетиншке агенције “Презент маркетинг” из Косовске Митровице, под лиценцом компаније „’M i s s YU“. Представница ове куће Миланка Ђорђевић  рекла је да је презадовољна како девојке изгледају, као и свеукупном организацијом. „Косово и Метохија увек даје квалитетне, лепе, образоване, паметне девојке са којима се поносимо, пред којима је будућност“, казала је Ђорђевић, захваливши на сарадњи организаторима и свима који су подржали ову манифестацију.

„Увек ћу доћи овде јер је Косово прави расадник лепоте, памети, културе, традиције, обичаја, и много тога треба одавде понети у свет“ рекла је она.

marija uskokovicПредседник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић казао је да ће локална самоуправа и даље улагати у културу и младе који представљају, како је истакао, својеврстан потенцијал, као и да ће радити на томе да се овом граду врати стари сјај у култури.

Сергеј Запорожац , директор модно – маркетиншке агенције „Презент маркетинг“  из Косовске Митровице рекао је да мис Косова и Метохје добија стипендију „IBCM“ колеџа у Косовској Митровици, стипендију „R&B“ колеџа из Београда, и од привременог органа општине Косовска Митровица 100.000 динара. Главна награда је свакако учешће у финалу избора за мис Србије.

Како сазнајемо, Марија Ускоковић ће отићи на припреме које организује компанија ‘M i s s YU’ најпре у Грчку, а затим на Тару.

Иначе, ове године на такмичење за Мис Косова и Метохије се пријавило само 12 девојака са  севера Косова. Запорожац је у изјави за Радио Грачаницу рекао да се из осталих делова покрајине није пријавила ниједна девојка, иако су се, како је казао, организатори трудили да путем медија, друштвених мрежа и на друге начине заинтересују девојке за учешће. “Лане се пријавило више девојака са централног Космета, него са севера. У плану је да се наредно такмичење одржи на централном Космету у Грачаници. Надам се да ће целу ту манифестацију подржати Општина Грачаница, њен градоначелник и Радио Грачаница која је међу првима организовала ову манифестацију 1999 године, онда када је можда било и најтеже“ рекао је Запорожац.

Check Also

Срби на КиМ желе да се вакцинишу, власти Приштине бране нашу помоћ

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да процес вакцинације на Косову и Метохији боље …