Главна / Култура / Небојша Јевтић и Александар Гуџић, гости Поподнева Радио Грачанице
Небојша Јевтић и Александар Гуџић, гости Поподнева Радио Грачанице

Небојша Јевтић и Александар Гуџић, гости Поподнева Радио Грачанице

DSCN0001У студију Радио Грачанице, у емисији „Пријатно поподне“, наши гости су били Небојша Јевтић, уредник галерије Дома културе у Грачаници и Александар Гуџић, референт за културу. На самом крају лета резимирали смо претходну сезону, разговарали о свему што су посетиоци имали прилике да виде у организацији Дома културе, али и о предстојећим пројектима и дешавањима.

По речима Небојше Јевтића – ова година је изузетно богата, када су у питању дешавања у свету уметности и културе, па чак знатно богатија од неких претходних година.

– Наш план је у потпуности, до сада, испуњен. На почетку године смо поставили задатак да минимум једном недељно имамо догађај из области културе, књижевности, позоришне или ликовне уметности  и то је до сада спроведено – каже Јевтић за наш радио.

Када је у питању пројекат „Поново ради биоскоп“ , Јевтић каже да је репертоар припремљен за целу годину, а да очекује да ће се и наредне године наставити са пројекцијама филмова на биоскопском платну.

Када су у питању ликовне изложбе, укључујући Ликовну колонију за Видовдан, Јевтић сматра да је она ове године била прилично квалитетна, како по ауторима, тако и по делима. Млади ликовни ствараоци узимају учешћа, што потврђује додељивање награде Димитрије Поповић – каже Јевтић, али и наглашава радови који су изложени су, пре свега, ствар Факултета уметности и афинитета самих сликара.

DSCN9999– Поводом обележавања стогодишњице од Првог светског рата,  Дом културе у Грачаници планира организацију манифестације, која ће се звати „Косово и Метохија у великом рату“. Очекује се учешће историчара, професора који ће говорити на тему Великог рата. Затим планирамо изложбу слика на исту тему. У плану је да манифестација траје месец дана, да сваке недеље буде по један догађај и да све то почне у октобру – рекао је Александар Гуџић, иначе историчар, за наш радио.

Check Also

“Песничко успеније” уручено Матији Бећковићу: Косово је данас још скупља српска реч

На 25. јубиларним Песничким сусретима “Соколица 2021” одржаним синоћ у Бањској, највеће књижевно признање “Песниичко …